Tanja Schollen van Praat communicatie
< terug naar alle blogs

Als Sinterklaas je deur voorbijrijdt

Luxe, we wennen er zo snel aan

Er staat nog best veel op het wensenlijstje van ons gezin. Ik noem zo maar een paar dingen: weer eens een verre reis maken (als de omstandigheden dit weer toelaten uiteraard), een nieuwe keuken, een nieuwe crossmotor voor de drie mannen van het gezin en zo’n gaaf ingerichte ‘waskamer’, compleet met ingebouwde apparatuur op werkhoogte bijvoorbeeld.

En ondanks dat we in de privésfeer twee lastige jaren achter de rug hebben, ben ik van mening dat we het nog steeds goed hebben. We zijn gezond, kunnen iedere week met een volle boodschappenkar de winkel uitrijden en de rekeningen worden vrijwel altijd op tijd voldaan. Ik merk wel dat ook ik snel wen aan de luxe die we vandaag de dag hebben. En daar is op zich niets mis mee. Maar we mogen best wat vaker stilstaan bij het feit dat deze luxe niet voor iedereen is weggelegd.

Stichting Uit Een Goed Hart

Een paar jaar geleden kwam ik in aanraking met Stichting 'Uit Een Goed Hart' toen ik ze als vrijwilliger hielp bij het schoonmaken en selecteren van tweedehands speelgoed. De stichting zet zich met zo’n 15 vrijwilligers in voor gezinnen in Tilburg die onder de armoedegrens leven. Dit realiseren ze door geld en goederen in te zamelen waarmee ze deze gezinnen voorzien in hun behoeften. Zo bieden zij noodhulp aan gezinnen die door omstandigheden niets meer hebben. Maar ze doen meer! Met Sinterklaas stellen zij per gezin cadeaupakketten samen (volledig aangepast op de leeftijd van de kinderen, jongen/meisje, interesses en wensen). Met kerst worden er heerlijke kerstpakketten samengesteld, zodat ook deze gezinnen eens kunnen genieten van een beetje luxe. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de giften van particuliere en zakelijke donateurs en de hulp van diverse organisaties.

Een klein steentje bijdragen, het is zo eenvoudig

Uit Een Goed Hart is een prachtige stichting, waar niets aan de strijkstok blijft hangen, maar die volledig draait op vrijwilligers. Mooier kan ik het niet maken. Daarom draag ik deze stichting nog steeds een warm hart toe. Onlangs kwam mij ter ore dat er dit jaar geen Sinterklaaspakketten uitgedeeld kunnen worden. De reden? Ze hebben dit jaar geen speelgoed kunnen inzamelen omdat ze geen geschikte locatie hebben gevonden voor het tijdelijk opslaan van deze spullen en het samenstellen van de pakketten. Tja, aangezien alle middelen volledig naar de gezinnen gaan, is er ook geen budget om iets te huren. Het idee dat er nu gezinnen zijn die dit jaar geen Sinterklaas kunnen vieren, is voor mij bijna ondenkbaar. Daarom heb ik besloten mijn (kleine) steentje bij te dragen.

Help mij helpen

Deze maand doneer ik minimaal 5% van mijn omzet aan de stichting zodat we een aantal gezinnen alsnog blij kunnen maken met mooie cadeaus. Sinterklaas zal dit jaar hun deur niet voorbijrijden.

Heb je:

  • een tekst die geredigeerd moet worden;
  • een website uit het jaar blok, die je nu eindelijk eens aan wilt pakken;
  • hulp nodig bij het creëren van creatieve content voor je socials;
  • een communicatieproject op de plank liggen waar het stof vanaf geblazen mag worden?

Besteed deze werkzaamheden dan in de maand november uit en neem contact met me op! Want meer omzet betekent meer kinderen een fijne Sinterklaas geven.

Teamwork makes the dream work

Wil je je aansluiten bij deze actie of een donatie doen? Laat het me weten! Want als we de handen ineen slaan, bereiken we nog meer.

 

< terug naar alle blogs