Tanja Schollen van Praat communicatie

Communicatieprofessional, copywriter én projectleider

Kan dat allemaal in één persoon? Ja, dat kan! Want mijn ‘superpowers’ zijn mijn energie, werklust en organisatorische kwaliteiten. Wist je dat ik het beste presteer wanneer er druk op de ketel staat?

Van taxichick naar communicatieprofessional

Nog meer typisch Tanja? Avontuurlijk, enthousiast en altijd op zoek naar uitdagingen. Dit zie je ook terug in mijn cv. Ik ging van de ene toffe uitdaging naar de andere.

Mijn communicatiecarrière begon in de taxiwereld. Een echte mannenwereld, waar ik al snel gebombardeerd werd tot ‘taxichick’. Binnen het familiebedrijf van mijn man verzorgde ik de marketing- en communicatie. Ik bedacht nieuwe concepten die niet onopgemerkt bleven in de branche.

De uitdaging die ik later aanging bij Van Eerd, een drukkerij voor de farmaceutische industrie, paste precies binnen mijn toekomstplannen. Van Eerd stond aan de vooravond van het opstellen en uitrollen van een fonkelnieuw communicatieplan. Compleet met een heel arsenaal aan vernieuwde communicatiemiddelen: logo, huisstijl, website, socials, narrow casting, visuals, personeelsmagazine, etc. Een flinke klus waar ik mezelf als projectleider heerlijk in kon vastbijten.

Op het moment dat mijn leidinggevenden zeiden: “Tanja, ga nu onderhand eens je hbo halen”, greep ik mijn kans. Het beste advies dat ik ooit heb gehad en waar ik ze nu nog dankbaar voor ben. Het werd NIMA A en NIMA B Corporate Communicatie.

Anno 2020: op de plek van bestemming

Als freelance communicatieprofessional help ik jou en andere enthousiaste ondernemers met grote en kleine(re) communicatieprojecten. Met mijn creativiteit, kennis en ervaring en jouw drive en branchekennis realiseren we de beoogde doelstellingen.

Wat ik belangrijk vind in de relatie met mijn klanten? Een goede klik! Als ik die niet voel, kan ik de opdracht niet aannemen. Ik moet het gevoel hebben dat we werken aan één gezamenlijk doel. Samen met jou tackel ik al jouw communicatievraagstukken en zetten we jouw organisatie (nog) beter op de kaart.

Ik zoek een klik

Dit is ook Tanja:

  • Finalist Freelancer of the Year Award 2021
  • moeder van twee geweldige zonen: Finn en Raf
  • getrouwd met ‘wereldkampioen motorcross’ Max
  • behaalde op haar 41e haar hbo-communicatie
  • stond twee jaar op rij in de Viva400
  • reist graag in een camper door Amerika
  • is verslaafd aan Cola Zero
  • gaat graag op pad met vriendinnen
  • is verliefd op New York

Kennismaken?

Tanja Schollen - Praat communicatie